Financiële ontzorging
van A tot Z

Bijkomend advies

Bijkomend advies in een notendop

Balan’z gaat nog verder dan boekhouding en accountancy. We kunnen je ook nog ontzorgen op het vlak van vermogensplanning, (persoonlijke) financiering, subsidiëring en waardering.

Bijkomend advies over:

  • Strategisch advies (formulering – implementatie – evaluatie)
  • Waardering van het bedrijf
  • Kredietanalyse en schakel met de kredietinstelling
  • Begeleiding subsidiëring
  • Vermogensplanning (Combinatie van huwelijksvermogensrecht, erfrecht en registratierechten)

Met een intakegesprek als eerste stap leren we de verwachtingen en doelstellingen van onze klanten kennen. Zo kunnen we niet alleen op maat gemaakte oplossingen bieden, maar leggen we ook de basis voor een langdurige samenwerking.

In de eerste maanden leggen we de nadruk op nauwe opvolgingen feedback. Met regelmatige evaluaties kunnen we kort op de bal spelen en ingrijpen waar nodig. Wederzijds begrip en vertrouwen zijn het doel.

In de tweede helft van het boekjaar nemen we de tijd om de behaalde resultaten te evalueren. We bekijken niet alleen de bereikte mijlpalen, maar kijken ook naar manieren om het rendement te maximaliseren. Het succes van de klant staat altijd centraal.

De toekomst van de onderneming verliezen we niet uit het oog. We analyseren de fiscale mogelijkheden en bepalen gezamenlijk het traject dat niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook de toekomstige groei en stabiliteit ondersteunt.

Laten we samenzitten

Of je nu een startende ondernemer bent die hulp nodig heeft bij het opzetten van boekhoudkundige systemen, een gevestigd bedrijf dat fiscale optimalisatie zoekt, of gewoon wat advies nodig hebt over je persoonlijke financiën, ons team staat voor je klaar.

Hoe kan ik mijn belastingaangifte optimaliseren?

Onze experts bekijken relevante aftrekposten en belastingvoordelen om je belastingaangifte helemaal op punt te zetten.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kan telefonisch contact opnemen via +32 477 42 72 00 of het online contactformulier invullen. In onze online agenda kun je ook zelf een afspraak inplannen en kijken wanneer er nog een moment beschikbaar is dat voor jou past.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een boekhouder en een accountant?

Een boekhouder houdt de financiële administratie bij, een accountant geeft ook advies over belastingen, financiële planning en naleving van de wetgeving.

Hoe kan ik mijn bedrijfskosten optimaliseren?

Met efficiëntere processen, kostenbesparende maatregelen en strategische planning kunnen onze experts ervoor zorgen dat je bedrijf geen onnodige kosten maakt.

Welke stappen moet ik nemen om mijn bedrijf te laten groeien?

Een strategische aanpak is noodzakelijk om een bedrijf te laten groeien: kansen in kaart brengen, een groeiplan opstellen en financiële middelen beheren. Onze adviseurs kunnen je begeleiden bij elke stap van dit proces.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van boekhoudsoftware?

Boekhoudsoftware kan je financiële processen verbeteren, fouten verminderen en waardevolle inzichten bieden in de prestaties van je bedrijf. Balan’z kan helpen bij het kiezen en implementeren van de juiste boekhoudsoftware voor jouw behoeften. 

Wat moet ik doen als ik een belastingcontrole krijg?

Ons team staat klaar om bij een belastingcontrole de benodigde documenten te verzamelen, te reageren op de vragen van de controleur en je belangen te behartigen. Zo verloopt de controle gegarandeerd soepel.

Hoe kan ik mijn bedrijf waarderen en waarom is dit belangrijk?

Bij een verkoop, fusie, overname of bij financiële planning is een bedrijfswaardering essentieel. Balan’z beschikt over de expertise en tools voor een nauwkeurige waardebepaling die rekening houdt met de marktomstandigheden en potentiële risico’s.

Hoe kan ik mijn bedrijf beschermen tegen financiële risico’s?

Met een risicoanalyse kan Balan’z helpen om financiële risico’s te identificeren en vervolgens ook te minimaliseren met beheerstrategieën.

Wat zijn de fiscale voordelen van het oprichten van een vennootschap?

Een vennootschap kan verschillende fiscale voordelen bieden, zoals belastingbesparingen, bescherming van persoonlijke activa en flexibiliteit bij het plannen van de bedrijfsopvolging. Onze experts kunnen je adviseren over welke ondernemingsvorm past bij je behoeften.

Welke voordelen biedt digitale boekhouding voor mijn bedrijf?

Een digitale boekhouding helpt niet alleen om tijd en kosten te besparen, maar is ook nauwkeuriger. Bovendien heb je eenvoudiger toegang tot je financiële gegevens en meer flexibiliteit in het beheer ervan.

Ontdek onze andere diensten

Accountancy

Boekhouding & fiscaliteit